Qui som?

Diferents disciplines

Un grup de persones que formen un equip multidisciplinari.

L’objectiu dels tres membres fundadors era el de combinar la disciplina de la sociologia amb l’economia i la psicologia social, les seves respectives formacions inicials. Així doncs, la coherència d’aquest grup de recerca s’ha anat construint al llarg dels anys de treball en comú..

Membres actius

Rafael Merino

Professor agregat (contractat doctor) del Departament de Sociologia de la UAB. Coordinador del GRET des de l’any 2001. Els meus interessos de recerca són la transició de l’escola al treball, la formació professional i les polítiques de joventut, educació i treball. Imparteixo docència en l’àrea de sociologia de l’educació als graus d’Educació Social i de Pedagogia, i al màster de formació inicial del professorat de secundària. Membre de l’equip docent del Màster Interuniversitari Joventut i Societat. Rafael.Merino@uab.cat

.

Maribel Garcia

Llicenciada en Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (1989) i Doctora en Sociologia per la mateixa universitat (2001), amb la tesi “L’absentisme escolar en zones socialment desafavorides” dirigida pel Dr. Joaquim Casal i Bataller. Membre del GRET des del 1991, on investiga sobre les transicions i trajectòries formatives i laborals dels joves, amb especial interès en l’anàlisi de l’abandonament escolar i les polítiques d’educació, formació i en les politiques de joventut. Imparteix docència en l’àrea de sociologia de l’educació als graus d’Educació Infantil i Primària i al grau de Sociologia així com a diferents màsters (Màster de Formació Inicial del Professorat de Secundària,  Màster Interuniversitari Joventut i Societat  i en el  Màster de Política Social, Treball i Benestar). Maribel.Garcia@uab.cat

Helena Troiano

Doctora en Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona el 1999. Inicià la seva trajectòria investigadora al GRET el 1992 i la dedicació docent l’any 1993. Actualment ocupa una plaça de professora agregada impartint la major part de la docència a la Facultat de Ciències de l’Educació i continua al GRET com a responsable de la línia d’investigació sobre universitat. En el decurs de la trajectòria investigadora, les seves àrees d’interès i projectes s’han centrat en els estudis sobre la universitat: la inserció laboral dels graduats; les condicions de vida i experiències dels estudiants; el procés d’implementació de reformes educatives; l’equitat en l’accés; les trajectòries dels estudiants dins la universitat, etc. Helena.Troiano@uab.cat

.

Laia Sánchez-Guerrero

Laia Sánchez Guerrero és una investigadora María Zambrano al Departament de Sociologia. És doctora en Ciències Polítiques i Socials (European University Institute); llicenciada en Sociologia per la Universitat de Barcelona; té un màster en Polítiques Públiques i Socials per la Universitat IDEC-Pompeu Fabra & Universitat John Hopkins; i un màster en Recerca sobre Sociologia i Demografia per la Universitat Pompeu Fabra. Ha treballat com a investigadora postdoctoral a la Universitat de Tübingen (2017-2022), i com a investigadora junior al Consorci de l’Institut d’Infància i Món Urbà (2009-2012). La seva investigació se centra en les desigualtats d’oportunitats educatives, estratificació social, i desigualtats de gènere, racials i ètniques.. Sandra.Fachelli@uab.cat

.

Francisco Pérez

Llicenciat en Pedagogia, dedicant el treball final a l’anàlisi de la competència intercultural a la Facultat d’Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona.
Actualment cursant el màster en Política Social, Treball i Benestar a la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia, enfocant el projecte de màster a l’estudi de la incorporació de mecanismes del sector privat a la universitat pública, concretament UAB i UB.
Col·laborador en l’informe de competències digitals encarregat per la Fundació IMAN

Membres fundadors

Josep Maria Masjuan

Professor emèrit de Sociologia de l’educació a la ‘Universitat Autònoma de Barcelona’ des de 1975 i membre del Grup de Recerca en Educació i Treball (GRET) al Department de Sociologia.

Jordi Planas

Nascut en 1950, es Catedràtic de Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona. Llicenciat en Economia y Doctor en Sociologia. Investigador del GRET (Grup de Recerca sobre Educació y Treball) des de fa 30 anys, essent-ne l’Investigador Principal durant 22. Ha estat professor convidat a les universitats de Toulouse 1 (FR), La Sapienza (Roma IT), CNAM (Paris FR), Londres (UK) i Guadalajara (MX). També ha estat Funcionari Europeu al CEDEFOP (Thessaloniki GR) i Director de Recerca al “Conseil National de la Recherche Scientifique (CNRS)” Francès. Autor de nombroses publicacions (articles, llibres i capítols de llibres) sobre la relació entre educació, formació i treball en català, espanyol, anglès, francès, italià, alemany i portuguès.

.

Joaquim Casal (2022

Doctor en Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona des des 1993, i professor de Sociologia  des del 1980. Especialitzat en Sociologia de l’Educació, ha impartit la major part del temps docent en la Facultat de Ciències de l’ Educació en Grau i Postgrau així com en la Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia assumint el Vicedeganat de pràctiques professionals i la coordinació de part del Departament de Sociologia i de la UAB del master en Joventut i Societat (MIJS). L’activitat investigadora la desenvolupat a l´interior del GRET des dels seus inicis . La seva darrera publicació ha estat a l’INJUVE 2015 juntament amb M.Garcia i R.Merino, “pasado, presente y futuro en los estudios sobre las transiciones de los jóvenes”. Ens va deixar l’agost del 2022. 

Joaquim Casal